Sudėtinės dalys:
Ryžiai, 1 stiklinė
Vanduo, 2 stiklinės
Druska, truputį
Jautiena, kepta ar virta, 250 gramų
Apelsinai, 1 vienetas
Gaminimas:
Padažui dar reiks: trynio, šaukštelio garstyčių, šaukštelio cukraus, šaukšto acto, ml aliejaus, apelsino, šaukšto kukurūzų miltų, citrinos sulčių, 0,5 šaukštelio druskos.
Ryžiai ir išverdami, išpilami į graibštą ir perliejami šaltu vandeniu. Trynys, garstyčios, cukrus, actas, gerai išplakama šluotele, po truputį pilamas aliejus. Apelsinų sultys atskiedžiamos vandieniu (šaukštas sulčių, 7 šaukštai vandens), jose išleidžiami kukurūzų miltai, užvirinama ir tuoj pat sumaišoma su majonezu. Ryžiai, kubeliais supjaustyta mėsa, išskaidytos apelsino skiltelės sumaišomos, salotos apšlakstomos citrinos sultimis. Paduodamos šaltos.