Japoniška dieta nėra labai sunki, o per trylika dienų galima netekti 7 – 8 kilogramų svorio. Ši dieta buvo sukurta japonų klinikos „Jaeks“ specialistų. Japoniška dieta per trumpą laiką pagreitina medžiagų apykaitą ir pertvarko organizmo ritmą. Ir net nustojus laikyti šios dietos tokia medžiagų apykaita išlieka 2 – 3 metus, nepriklausomai nuo to, ką valgote. Tikėti tokiais teorija ar ne – rinktis jums.
Japoniška dieta, kaip ir bet kokia kita, reikalauja išankstinio pasiruošimo. Negalima staiga pradėti laikytis dietos, jei ji kardinaliai keičia jūsų mitybos pobūdį. Maždaug prieš 5-7 dienas reikia pradėti palaipsniui mažinti savo įprastas porcijas, kad prisitaikytumėte prie pasirinktos dietos principų. Tuomet laikytis apribojimų pagal nurodytąsias rekomendacijas bus žymiai paprasčiau.
Be to galima ją laikytis tik 2 - 3 kartus į metus, kiekvieną gerti nuo pusantro iki dviejų litrų vandens ir gerti polivitaminus (nes iškrenta nemažai maistingųjų medžiagų).
1-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi, stiklinė pomidorų sulčių arba vienas pomidoras.
Vakarienė: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
2-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava su džiūvėsėliu.
Pietūs: virta arba kepta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: 200 g virtos jautienos, stiklinė kefyro.
3-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 virtas kiaušinis, trys didelės virtos morkos su augaliniu aliejumi.
Vakarienė: obuoliai.
4-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 1 didelė pasternoko arba petražolės šaknis, kepta augaliniame aliejuje, obuoliai.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, 200 g virtos jautienos, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
5-OJI DIENA
Pusryčiai: žalia sutarkuota morka, sumaišyta su citrinos sultimis.
Pietūs: 500 g virtos žuvies, stiklinė pomidorų sulčių (pomidoras).
Vakarienė: virta žuvis, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
6-OJI DIENA
Pusryčiai: juoda kava.
Pietūs: 500 g virtos vištienos, šviežių morkų arba šviežių kopūstų salotos.
Vakarienė: 2 kietai virti kiaušiniai, šviežių kopūstų salotos su augaliniu aliejumi.
7-OJI DIENA
Pusryčiai: arbata.
Pietūs: 200 g virtos jautienos, bet kokie vaisiai.
Vakarienė: galite pasirinkti iš ankstesnių vakarienių, išskyrus 3 dienos.
Nuo 8 iki 13 dienos dietą reikėtų kartoti iš naujo pradedant nuo pirmos dienos.
Straipsnio kūrėjai pataria nesilaikyti dietos, nes ji per griežta.