Ingredientai:
Pienas, 1,5 v.š.;
Žaliosios arbatos milteliai, 10 a.š.;
Šokoladas, baltasis, 300 gr.;
Grietinėlė, 6 v.š.;
Gaminimas:
Pieną pašildykite ir sudėkite 2,5 arbatinio šaukštelio žaliosios arbatos miltelių. Maišykite iki vientisos masės.
Masę vėl pakaitinkite (galite kaitinti mikrobangų krosnelėje) ir supilkite grietinėlę. Išmaišykite.
Šokoladą sutarkuokite burokine tarka ir sumaišykite su šilta žaliąja mase. Šokoladas neišsilydys iš karto, todėl reikia šiek tiek pašildyti ir vėl maišyti.
Turite gauti blizgią masę, kuri beveik neliptų prie indo sienelių.
Palikite atvėsti 1 h 30 minučių.
Suformuokite rutuliukus. Jie gali gautis nevisai rutuliukai, tačiau nebijokite, nes vėliau juos vis tiek reikės šiek tiek pakoreguoti. Sudėkite į šaldymo kamerą, kad užšaltų.
Išimkite rutuliukus iš kameros ir perkočiokite tarp delnų. Sušilė tarp rankų jie šiek tiek suminštės ir bus lengvai formuojami. Tik rankose nelaikykite per ilgai, nes labai bėgs riebaliukai.
Rutuliukus apvoliokite žaliosios arbatos milteliuose ir galite vaišintis.